Frank Vischschraper

Voice-over, sportcommentator en -verslaggever sinds 1995

Als voice-over heb ik een ruime ervaring in het inspreken van documentaires, promo’s, nieuws- en sportitems, commercials en (non-)broadcast projecten.

Als sportcommentator doe ik verslag van darts-, voetbal- en basketballwedstrijden op Viaplay, RTL7, ESPN, Ziggo Sport en Eurosport.

Frank Vischschraper

(Voice-) Over Frank

In 1995 mocht ik voor het eerst de sensatie beleven van het inspreken van een voice-over, die ik daarna ook nog eens mocht terughoren op televisie. Vanaf dat moment was ik als het ware verslaafd aan het gebruiken en ontwikkelen van mijn stem. Wat een fantastisch gevoel om te ontdekken dat je dit in je hebt. Zeker als collega’s je ook nog eens gaan vertellen dat ze vinden dat je zo’n mooie stem hebt, je zo af en toe “Frank The Voice” noemen en je ook nog eens inhuren voor allerlei programma’s.

Vanuit mijn achtergrond als oud-topsporter heb ik sinds die tijd steeds veel in sport-televisie gewerkt, met als specialiteiten darts, voetbal, basketball en het inspreken van sport-voice-overs. Maar ik ben altijd een brede belangstelling blijven houden.

Daarbij heb ik een veelzijdige stem, die geschikt is voor een breed scala aan voice-overprojecten, zoals documentaires, commercials, nieuwsitems, bedrijfsfilms, promo’s, e-learning en natuurlijk (live) sportcommentaar.

Ik beschik over een thuisstudio waarin ik snel voice-overs kan opnemen en digitaal aanleveren. Voor alle details daarover kun je kijken onder “home studio”.